admin February - 13 - 2018

Истината е, че много наглед безвредни продукти като ягоди, хляб, дори топла вода, лекарства, билки, дори парфюми предизвикват тежки реакции на несъвместимост. Но тези прояви се срещат много рядко, без да се надценяват вредите. За сведение, годишно от употреба на аспирин умират над 10 000 души, предимно деца, но въпреки това, във всяка къща има аспирин. Изтъкваните от някои аргументи против ваксините нямат убедителна аргументация. Истината е, че ваксините имат странични действия, които са преходни реакции след ваксинацията. Масова заблуда е увеличението броя на деца с аутизъм или отравянията с тимеразол от ваксините. Сериозните усложнения са много редки и затова трудно се установяват. Например при допустими 20 смъртни случаи на 2 000 000 ваксинирани означава , че един фатален изход се среща на 100 000 души, което не може да бъде установено, дори при най-задълбочено първоначално тестване на 2 000 дори и 5 000 доброволци. Но стотиците изследвания в тази насока показват, че процента на тези странични ефекти е минимален в сравнение с увредите от самото заболяване и може да бъде сведен до минимум, ако компетентните органи и имунизиращите се обърнат предварително сериозно внимание. Имунизаторът трябва да пита, а имунизиращият се трябва да знае точните отговори.
Преди ваксинацията
– Състояние на имунната система – имунодефицит.
– Травми и инфекциозни заболявания.
– Гърчови състояния.
– Умствено изоставане, неврологични усложнения.
– Заболяване в момента или реконвалесценция.
Имунизациите при компетентно прилагане даряват живот и здраве

– Внедряването на ваксините e епохално постижение на медицината, благодарение на което човечеството е спасено от хиляди смъртоносни заболявания и недъзи. Днешният свят не познава смъртоносни епидемии, затова много хора умаловажават ролята на ваксините, като забравят, че при съвременната миграция австралийски вируси достигат за часове Европа, а дв Африка тлеят редица жестоки инфекции. Натрапват се представи, че ваксините не гарантират сигурен и траен имунитет и се хиперболизират вредните странични действия. Тези нагласи се задълбочават от некоректни изказвания, на „специалисти”, че ваксините са напълно безвредни. хората знаят, че такива няма и смятат, че са манипулираниБременност.
– Срок между ваксинациите.
– Анафилактични реакции.
– Контакт с инфекциозно болни.
– Специфични контраиндикации за конкретната ваксина.
След ваксинацията
– Поносимост спрямо ваксината.
– Локални реакции.
– Системни реакции.
– Преходни усложнеиня.
– Трайни усложнения.
– Лечение на усложненията.
– Интеркурентни заболявания
При изпълнение на тези условия усложненията се свеждат до минимум и ваксинацията да протече като леко заболяване, без да се спекулира, че преходните реакции водят до трайни увреждания.
За съжаление, ваксинирането има и тъмни страни. Преди всичко, макар и рядко, производство на некачествени ваксини, дори от реномирани фирми. Несъблюдаване на указанията в паспорта на ваксината, изтегляне възрастта на ваксиниране или погрешен избор на ваксина. Не се търсят активно контраиндикациите, за което вината е на ваксиниращите, но почти равнозначно и на ваксинираните. Има и една много минимална категория, при която след ваксината се установява за първи път много рядко заболяване, с неразкрита индивидуална свръхчувствителност.
Наблюдавал редица усложнения след ваксиниране, но много по-тежки са увреждания сред преболедувалите. Унас е много ниска културата при ваксиниране. За разлика от други страни ние се осланяме на съседската информация за тежки усложнения след ваксинация. Налага се и модата на „модерните свръхкомпетентни майки”, които заменят световно утвърдената концепция за създаване на „имунитет на общността” с „имунитет на стадата”, че техните деца не е нужно да бъдат имунизирани, защото няма да заболеят поради имунитета на останалите. Това е измамна надежда, защото колкото повече хора се отказват от ваксинация, толкова повече нараства риска от масови заболявания. Такава опасност съществува реално, когато процента на ваксинирани спадне за дребна шарка до 83-94%, коклюш – 92-94%, полиомиелит – 80-86%, едра шарка – 83-85%.

Ваксинирането е морално и етичен проблем.Преди всичко, това е личното или на децата ни здраве и гарантиране на устойчива социална среда. Масовото ваксиниране е изключително отговорен държавен ангажимент. За съжаление, у нас не е точно така. Понякога не се доставят навреме или се внасят несигурни ваксини. Ваксинирането се прави за да се отчете „контингент”, който често е фалшив или неправилно ваксиниран. Много малко са хората интервюирани преди имунизациите, а изключения са проверките след това. И освен това, хората се заблуждават с „абсолютно безвредни ваксини” и когато чуят пример за усложнения разбират, че са лъгани.
Някои хора винят ваксините за различни нарушения на нервната система. Други не подозират, че заболяването им е свързано с въведена ваксина.Правилният път е провеждането на компетентно изследване.Добави коментар

Трябва да влезнеш, за да може да оставиш своя коментар.Сацер накратко

Неврологичен център САЦЕР - диагностика и лечение на заболявания на централната нервна система.


Видео